Hovedsiden

Årets beste mesterskapsutøver

Med sin bronse fra VM er Ingrid Bøe Jacobsen årets beste, norske mesterskapsutøver i terrengsykling. Vi synes faktisk det fortjener litt ekstra oppmerksomhet, før sesongen rundes av.
10.09.2014

Ingrid ville aldri brukt en slik overskrift, eller satt en slik merkelapp på seg selv. Men, resultatlistene forteller sin egen historie: Forrige ukes medalje fra kvinnenes VM-sprint blir det beste mesterskapsresultatet for norsk terrengsykling i 2014. Hennes to pallplasseringer fra årets World Cup understøtter bare tyngden i en slik konklusjon.

Vi håper Norges Cykleforbund jobber hardt i kulissene mot UCI, for en videreføring av sprint som World Cup og mesterskapsøvelse. Slettes ikke for vår eller Ingrids skyld, men først og fremst fordi vi tror det er en øvelse som kan virke veldig innbydende og actionfylt på barn og unge. Med satsing, videreutvikling, tilrettelegging og uttalt ønske om kontinuitet vil den være med å øke rekrutteringen til terrengsykkelsporten. Her har sågar kanskje Norge en mulighet til å bli et foregangsland? For det er nok bare å innse at det er langt opp og frem internasjonalt i andre øvelser, selv om vi ser at det jobbes godt i forbund og ulike klubbmiljøer.

VM på hjemmebane ble på sett og vis et punktum etter en lang sesong, selv om det fortsatt gjenstår et par Norgescup-ritt. Vi benytter derfor også anledningen til å takke alle de som har fulgt oss og støttet våre utøvere i år. Det setter vi enormt stor pris på. Så på vegne av alle våre ryttere og vårt støtteapparat: Tusen, tusen takk!