Hovedsiden

Årets best bevarte hemmelighet?

Visste du at det største sykkelarrangementet på norsk jord på 21 år arrangeres om 2 uker? Ikke det? Da er du nok ikke alene.
18.08.2014
2. – 7. september samles nesten 2000 utøvere fra hele verden til VM i terrengsykling på Hafjell og i Lillehammer. Grenene er sprint, rundbane, trial og utfor og det er en megahappening, rett og slett.

Ikke siden VM på landevei i Oslo i 1993 har Norge blitt valgt ut til et så stort og prestisjefylt sykkelarrangement. Utvilsomt som et resultat av at Hafjell de siste årene har arrangert World Cup i alle grenene, av høy kvalitet og med stor sportslig suksess.

På tross av dette, og dessverre for terrengsykkelsporten, virker det som om den enorme muligheten for rekrutteringsmessige effekter er i ferd med å glippe fullstendig, pga en nærmest fraværende markedsføring. Hvorfor det er slik og hvorfor 99 % av den norske befolkning sannsynligvis ikke er kjent med at vi får verdensstjerner i en verdensidrett på besøk om et par uker, kan helt sikkert andre svare bedre på. Med terrengsykkelritt som fortsatt de største idrettsarrangementene her hjemme, samt med flere brede, komersielle suksesser som eksempelet med Arctic Race fra sist helg, står det ihvertfall ikke på den potensielle interessen fra publikum.

Uansett, ta turen til Hafjell og Lillehammer om et par uker - vi garanterer spektakulær og stor idrett! Sannsynligvis er det ledige overnattingsplasser også...

Sjekk programmet på VM sine nettsider: www.mtbworldchamps.com