Hovedsiden
Pepe Del Ramo
Pepe Del Ramo

Spansk på hodet

Siden 2012 har Team Sepura fått levert mer enn 200 hjelmer fra Catlike og Topbikes. Vi viderefører samarbeidet i Sepura XC Superior, nå med deres nye toppmodell Mixino. I den forbindelse har vi fått stille noen spørsmål til Catlikes grunnlegger, eier og tidligere proffsyklist, Pepe Del Ramo.
27.05.2014
Med Whisper-modellen endret Catlike måten en ser på hjelmdesign og dere har fortsatt hjelmer som skiller seg ut fra mengden. Hva kan du si om innovasjonsprosessen bak hjelmene, samt balansen mellom design og ytelse?
Whisper er et resultat av tidligere studier og testing av hjelmer. Plasseringen av hull, med mer eller mindre samme avstand mellom, gir en bedre absorberende effekt ved sammenstøt. Hullene i vokskaken i en bikube, er f.eks. en av flere bakenforliggende studier. Basert på disse prinsippene, ser vi etter bedre sikkerhet, komfort og utnyttelse av volum. Hovedmålet er alltid sikkerhetsrelatert, så alle innovasjoner rettes inn mot dette fundamentale kravet. Når det gjelder vår nyeste hjelm Mixino, så har vi oppnådd betydelige forbedringer i forhold til Whisper. En av dem er implementeringen av graphene nanofiber (100 ganger sterkere enn stål), noe som gjør hjelmen sikrere, lettere og mer komfortabel. Vi er første hjelmprodusent som bruker dette i hjelmer.

Det virker som Catlike har opparbeidet seg en solid markedsposisjon, også i Norge. Hva er deres viktigste konkurransefortrinn, slik du ser det?
Norge er et veldig viktig marked for Catlike og for vår distributør. De gjør en kjempejobb. Å ha et godt rykte i Norge så vel som globalt er svært viktig for oss, noe som krever voldsom innsats fra alle våre avdelinger. Utfordringen ligger i å hele tiden søke de beste materialene, kombinert med innovativ design. Dette må til for å være et «high level» referansemerke i alle våre markeder.

En av de avgjørende fordelene mot våre distributører, er at vi kontrollerer alle produksjonsprosessene i vår fabrikk i Spania. Takket være vårt laboratorium og våre ingeniører her, så klarer vi å holde et kontinuerlig fokus på innovasjon og produksjon av sikrere og mer komfortable hjelmer. Det gjør det også lettere å etablere samarbeid og avtaler med institusjoner og universiteter «hjemme», for å utforske nye horisonter. Eksempel her er samarbeid med Universitetet i Granada.   

Ved beslutninger om sponsing av lag og utøvere, hva er Catlikes viktigste kriterier?
Å ha samarbeid med et lag som Movistar er uten tvil helt fundamentalt for oss, så hvert år gjør vi mye for å være representert i Pro Tour sirkuset. Dette gir oss et solid avtrykk internasjonalt. I tillegg forsøker vi alltid å hjelpe endel atleter som har det litt vanskeligere med å bli sponset, særlig Paralympics-utøvere. Vi er også lydhøre for innspill fra våre distributører, for å bistå dem og deres interesser.

Go to

ENGLISH VERSION

of the interview