Laget

Tomas Andresen

Lagleder rundbane & trener

Spørsmål & svar med Tomas Andresen

Interesser utenom sykkelen?

Familien, natur- og friluftsliv, krimbøker og langrenn.

Hvordan du startet med sykkel?

Flyttet til Halden for å studere ved HIØ. Som gammel skiløper oppdaget jeg fort at det var for lite snø her i distriktet til å drive det særlig lengre. Kom da etterhvert i kontakt med en gjeng fra Halden CK.

Første sykkel?

En GT, full suspension og aluminium!

Første sykkelritt?

Aremarkrittet i 2001, tror jeg.

Hva har syklingen lært deg?

Syklingen har gitt meg mange flotte opplevelser og gjort at jeg er lommekjent i Halden og omegn. Den har også bidratt til at jeg har blitt kjent med mange, flotte mennesker, både unge og noe eldre:-). Som sykkeltrener jobber jeg mest ifht utøverne og deres utvikling. Dette er en spennende og utfordrende jobb, og gjør at jeg i tillegg kan holde meg i passe form...

Favoritt treningstur på sykkel?

Min favorittur i Halden går fra Stenerød hvor jeg bor, til Ertemarka. I Ertemarka er det mange, flotte stier å kjøre, men jeg foretrekker stien rundt Lille Erte, over til stien rundt Holevannet, så grustransport til Aspedammen. Olavsleden og Ankersporet hjem.

Fineste/mest minneverdige opplevelse på sykkelen?

Når jeg første gangen kjørte Grenserittet under 3 timer.

Mål for 2014, for laget og deg selv?

Være med og utvikle SXCS til å bli landets beste terrengsykkellag. Å heve de utøverne jeg trener til nye høyder og personlige mål, både i rundbane og maraton. Bidra til at rytterne kvalifiserer seg for landslaget.
Sivil statusGift BostedHalden Yrke/studierDaglig leder Høvleriet barnehage, TDM Barnehager a/s