Laget

Even Klund

Når vi velger å gå for en maratonsatsing med Sepura på brystet, var det et klart ønske å få med Even Klund som del av interiøret.
Som Kaptein på Team Sepura i to år, vet vi hva han er i stand til å bidra med i fremoverlente grupper. Vi er derfor svært fornøyde med å kunne dra med oss Evens kompetanse videre inn i SXCS.

I tillegg gleder vi oss til å se hva Even kan få til på terrengsykkelen, når fokuset går fra 5 til 100 % på denne.

Spørsmål & svar med Even Klund

Interesser utenom syklingen?

Båtliv, fjellturer og skiturer med familien

Hvordan startet du med sykkel?

Begynte å sykle som avveksling når langrennsatsing gikk mot slutten i junioralder. Resultatene kom raskt, og dermed ble det mer og mer sykkel.

Første sykkel?

Tror det var en gammel blå sykkel jeg arvet etter storebror. Var ikke bortskjemt med nytt og flott utstyr dengang.

Første sykkelritt?

Hærlandsrittet

Hva har syklingen lært deg?

Syklingen har lært meg masse om trening og det å prestere. Videre hvordan man som lag må opptre, snakke og tenke sammen for å utvikle seg. Sykling er en idrett som inneholder veldig mange fysiske og mentale aspekter, og det er vel nettopp det som gjør det så interessant å holde på med dette.

Favoritt treningstur på sykkel?

Favoritt treningstur er den såkalte svenskerunden på racer i god gnagefart, sammen med noen kjørevillige treningskamerater. Svenskerunden går fra Fredrikstad via Halden - Aspedammen - Berby - Krokstrand og over Svinesundsbrua tilbake til Norge.

Fineste eller mest minneverdige opplevelse på sykkelen?

Umulig å si, men flere av treningsturene og rittene sammen med mine gamle lagkamerater i Horten på slutten av 90-tallet var fantastiske.

Mål for 2014 - for laget, og deg selv?

Mål for 2014 er for det første å utvikle meg i terrenget og få noen virkelig gode plasseringer i maratonrittene. Videre håper jeg å være en bidragsyter til at laget utvikler seg, og på lengre sikt oppnår toppresultater i maratonrittene. Med ytterst begrenset terrengerfaring, bør det gjennom mer spesifikk terrengtrening være mulig for meg å ta et godt steg oppover resultatmessig.

Høydepunkter fra karrieren:

  • 2. plass sammenlagt Norgescup + NM lagtempo 1999
  • 4. plass NM Fellesstart 1999
  • 8 enkeltseire i Norgescupritt 1997 - 1999
  • 9. plass sammenlagt Berlin Rundt 1999
  • 18. plass sammenlagt Mallorca Rundt 1999
  • Flere pallplasseringer i både Norgescup og Sverigecup 1999
  • Team Sepura: 1. plass Lillehammer - Oslo 2012, 1. plass og rekord Vestfold Rundt 2012, først under timen i Norge på 50 km lagtempo i 2013.
  • Nr. 41 totalt og nr. 3 i M40 - 44 i Grenserittet 2012
  • Nr. 32 totalt og nr. 4 i M40 - 44 i Grenserittet 2013
Født23.03.1972, Askim Høyde/vekt179/72 Sivil statusGift, 2 barn BostedFredrikstad Yrke/studierInnsatsleder Østfold politidistrikt KlubbFredrikstad SK